Aurpegiak / Mohamed Xukri ; itzulpena, Arantzazu Royo Manterola - Sukri, Muhammad (1935-2003) (Literatura (Igela), 2018)
"Aurpegiak" da Mohamed Xukriren trilogia ospetsuaren azken nobela. "Ogi hutsa" lazgarri hartan eta "Hutsegiteen garaian" bezala, Tangerren elkarrekin topo egiten duten eta bereizten diren pertsonaiak bizi dira azken atal honetan ere. Idazlea, ordea, ez da pertsona bera, heldutasunaren zuhurtziaz agertzen dizkigu marginalitatearen mugetan bizi diren izakiak: Fatima, Lalla Xafiqa, Al-Hadi, Baba Daddy, Hamadi, Magdalena... Heldutasunetik begiratuta, idazleak amorru gutxiagorekin, samurtasun gehixeagorekin, biziraupenaren, duintasunaren eta tartetako alaitasun-txinparten bitartez hurbilduko gaitu bizimodu horietara. Baina batez ere Tanger da nobela honetako erdigunea, XX. mendeko Tanger hura, T. Williams, T. Capote edo W. Burroughs erakarri zituen hura.