Hik hasi 238 : zientzia txikitatik (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: bizipen eta ideia berriz beteta Kataluniatik bueltan. -Albisteak. -Gai nagusia: zientzia txikitatik -Elkarrizketa: Oihane Fernandez Lasarte. "Aldagai psikologikoak indartuz hobetuko ditugu eskola-errendimendua eta eskola-inplikazioa" -Esperientziak 1: "Hurretik hasita urrunera iristeko." -Esperientziak 2: "Haurren tailerra haur-eskola Kolonbian" -Ekarpenak: Heriotza aurrez aurre. -Galdeidazu: Itsaso Pagoaga. "Nola jar daiteke praktikan argiaren pedagogia eskolan?" -Argitalpenak -Proposamena: "Kapen", karta-joko didaktikoa. -Atzeko atetik: Olatz Salvador
2019/04/15
2019/04/15
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2019/04/15
Keywords: Fernandez Lasarte, Oihane -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak