Nola bainatu martetar bat / egilea, Franco Vaccarini ; itzultzailea, Xabier Olaso ; marrazkilaria, Carlos Higuerantzane Atela ; marrazkilaria, Lluis Farré - Vaccarini, Franco (Paper txoriak. Sail gorria (Ibaizabal), 2018)
Orain dela gutxi martetar bat iritsi zen Luzioren etxera, eta badirudi gelditzeko etorri zela. Horixe esan zioten, behintzat. Martetarrari, ez dakienez berak bakarrik ezertxo ere egiten, jaten eman behar zaio, eta bainatu, besteak beste. Luziok harekin partekatu behar du logela, eta, badaezpada ere, nola zaindu ikasten ari da, nahiz eta oraindik ez daukan oso argi ideia ona ote den martetar batekin bizitzea.