Dogon herriaren sekretua / ilustrazioak, Patricia Pérez ; testua, Julio Santos ; [itzulpena, Antton Olano] - Santos, Julio (Txano eta Oscar anaien abenturak (Xarpa Books), 2018)
Kaixo! Txano dut izena, eta anaia biki bat dut: Oscar. Ezagutzen duzu Dogon Herria? Bada, orain kontatuko dizugun istorio hau han gertatu zen. Dogon Herrian. Halabeharrez, oporretan Afrikara joatea suertatu zitzaigun, eta antzinako kondaira bat ezagutzeko aukera izan genuen han, gutxien uste genuenean errealitate bihurtu zen kondaira zoragarri bat. A, gauza bat! Estralurtarrak existitzen ez direla uste duzun horietako bat bazara, zatoz gurekin! Zorte pixka batekin, zeure begiekin ikusiko dituzu. Zatoz gurekin Afrikara, abentura zirraragarri bat bizitzera!