Nahid, nire ahizpa afganiarra - Crespo Bordes, Ana; Tortajada, Ana; Arias, Jonatan; Aizpurua Iraola, Nerea; Ugarte Sauret, Lina (Barcelona : La Mar de Fácil, 2019)
"Aktual" bilduman, Irakurketa Errazera egokituta dauden autore garaikideen obrak aurkituko dituzue, narratiba irakurle guztiengana hurbiltzeko. Nahidek ez zuen inoiz ulertu zergatik negar egiteari uko egin dioten bere familiako emakumeek eta Afganistango egoera aldatzeko borroka egiten duten emakumeek. Baina orain ulertu du. Nahid konturatu da bere herrialde eta jendeagatik negarrez hasiko balitz, ezingo lukeela inoiz gelditu. Badaki tristeziaz eta etsipenez hiltzen amaituko litzatekeela. Eta hori ezin du baimendu.
Keywords: Afganistan; Helduentzako Literatura; Irakurketa erraza; Eleberriak