Nahid, nire ahizpa afganiarra / Anna Tortajada ; [irakurketa errazera egokitzapena, Ana Crespo ; ilustratzailea, Jonatan Arias ; itzultzaileak: Nerea Aizpurua Iraola eta Lina Ugarte Sauret] - Crespo Bordes, Ana (Aktual (La mar de fácil), 2019)
"Aktual" bilduman, Irakurketa Errazera egokituta dauden autore garaikideen obrak aurkituko dituzue, narratiba irakurle guztiengana hurbiltzeko. Nahidek ez zuen inoiz ulertu zergatik negar egiteari uko egin dioten bere familiako emakumeek eta Afganistango egoera aldatzeko borroka egiten duten emakumeek. Baina orain ulertu du. Nahid konturatu da bere herrialde eta jendeagatik negarrez hasiko balitz, ezingo lukeela inoiz gelditu. Badaki tristeziaz eta etsipenez hiltzen amaituko litzatekeela. Eta hori ezin du baimendu.