Kafka eta panpina bidaiazalea / Jordi Sierra i Fabra ; Clàudia Sabaterren bertsioa [irakurketa errazera] ; [ilustratzailea, Judit Canela ; itzultzailea, Nayhua Martínez Ramón] - Sabater Baudet, Clàudia (Aktual (La mar de fácil), 2019)
"Aktual" bilduman, Irakurketa Errazera egokituta dauden autore garaikideen obrak aurkituko dituzue, narratiba irakurle guztiengana hurbiltzeko. Ez zion ezeri ezta inori beldurrik, baina bai neskatila bati, halako tristuraz negar egin zezakeen eta intentsitate hartaz begiratu ahal zion emakumetxo bati. Gertatutakoak nola eragingo zion ere beldur zen: hurrengo egunean agindu zion eskutitzarekin bueltatzen ez bazen, Elsi haziko zen bere panpinak alde batera utzi zuela pentsatzen. Neska baten itxaropena bere esku zegoen. Itxaropen sakratu bat. Franz Kafkak inurridura sentitu zuen eskuetan, istorio harrigarrienak asmatzera bultzatzen zuen tentsio nerbiosoa. Idazlea zen, baina ez zuen inoiz panpina baten eskutitz bat idatzi.