Tomoë - Manini, Jack; Tieko; Elustondo, Miel Anjel; Muro, Gregorio ([Urnieta] : Harriet, 2018)
Japonia, 1461. Kiotoko jauregian, erretretan sartzeko asmoa du Xogunak. Haren ondorengotzak haize eman dio inbidiari, eta gorte barruko etsaigo eta konspirazioek Xogunaren boterea ahuldu dute. Arrantzale herrian, Yoshinaka piratak Sayo gaztea bahitu du, neskak bere arbaso Tomoëren, hots, uraren jainkosaren, ahalmen eta katana heredatu dituela zeharo konbentziturik. Sayorekin ezkondu baino lehen, piratak gerlari indartsu bihurtu nahi du neska, bere arbasoak Tomoërekin osatu zuen bikoa haragituko duelakoan eta, gorteko anabasa giroa baliatuz, Kiotoko jaun eta jabe bihurtuko delakoan aurrera.
1. Uraren jainkoa. -- 2. Ispilu jainkozkoa
Keywords: Komikiak; Helduentzako Literatura