Nerbioi zinemako sekretua - Arostegi, Gaizka; Hidalgo, Bruno (Donostia : Elkar, 2018)
Istorio liluragarri hau zinema-areto baten barruan gertatzen da.San Joan gaua heldu da Nerbioiko ibar ezkerrera eta gure protagonistak, Dani, Irene eta Simon, egunsentian eraitsiko duten areto zahar batean sartu dira, lekua azkeneko aldiz ikusi amoz. Ustekabean, antzinako film batetik sortua dirudien pertsonaia bitxi batek fardel misteriotsu bat eman die. Gaztetxoek, abenturazko filmetan bezala, misio sekretu bat eraman beharko dute aurrera zinemaren magia amaitu ez dadin. Errealitatea eta zinemaren xarma uztartzen ditu kontakizun honek eta irakurleak, orrialdeotan, pantaila batean bezala, ikusiko ditu igarotzen zinemazale asko eta asko liluratu dituzten filmetako pertsonaiak.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Misterioa; Zinema -- Eleberriak- -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura