Kaixo, Zero naiz : milioika milioi balio duen ezerezaren egiazko historia - Novelli, Luca; Arana, Aitor; Giussani, Marta (Bilbao : Mezulari, 2018)
Jakintza liburu ilusratua da honakoa, matematikaren historia egiten duena "zero" zenbakiaren bidez. "Zero" zenbakia oinarri hartuta, garai eta kultura desberdinetako matematika nolakoa zen deskribatzen zaigu, era kronologiko batean sailkatutako 14 ataletan zehar. Milioika milioi balio duen ezerezaren egiazko historia. Ezerez jaunaren egiazko historia ezohikoa. Bertan kontatzen da nola zenbaki magiko bihurtu zen, eta nola infiniturako ateak irekitzen dituen, nola unibertsoak sortzen dituen eta nola berarekin dauden zenbakiak hamar bider biderkatzen dituen.
10 urtetik aurrera (berdea)
Jat. izenb.. Ciao, sono Zero
Keywords: Zenbakiak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura