Harakin - Oppenheimer, Joshua; Morris, Errol; Singer, André; Azpitituluak.eus (: [Argia], 2019)
1965ean milioi bat komunista inguru hil zituzten Indonesian, militarren estatu kolpearen ondotik. Orduko hiltzaile haien testigantzak bildu ditu Oppenheimerrek dokumental honetan, baita gertakarien antzezpen bat egitera gonbidatu ere, erailketak nola izan ziren hobeto ulertarazteko. Odola izozten dute film honetan agertzen den bortizkeria guztiek, baina beharbada oraindik eta izu handiagoa eragiten du hiltzaileen inpunitateak. Beste hainbat herrialdetan emandako inpunitate egoerak oroitarazten dituelako. Gurean, urrutirago joan gabe.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Jatorrizko izenburua: The act of killing
Keywords: Baliabide digitalak; Oroimen kolektiboa; Indonesia -- Historia; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak