Barbantxo - González, Olalla; Taeger, Marc; López Gaseni, Manu (Arre : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2018)
Kalandraka eta Pamiela etxeek egitura kateatuko eta erritmo metagarriko aho tradizioko ipuin hau berreskuratu dute. Genero bereko beste hainbatek bezala, "Barbantxo" honek ere maila pedagogiko altua du eta lehen irakurleen pentsamoldea eratzen laguntzen du; izan ere, herri ipuinak arbasoen kulturaren eta egungo mundu modernoaren arteko topagunea dira. Historia familia giro babesgarri etxekoi batean kokatzen da; hala ere, tamaina txikiko protagonistarengan konplexuak eta ahuleziak sustatzetik urrun, mezu positiboa igortzen du: Barbantxo indartsua da, ekimena du, sortzen zaizkion arazoak ulertzen eta konpontzen daki eta, gainera, kasu honetan, amaiera zoriontsua du.
0-4 urte (urdina)
Garavanciño
Keywords: Herri ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak