Gerrateko ibilerak - Alkain, Iñaki 1917-1971; Zabala, Antonio (1928-2009); Durruty, Begoña; Andonegi Santamaria, Xabier; Esnal, Pello; Gipuzkoa. Kultura, Turismo, Gazteria eta Kirol Departamentua (Donostia : Hauspoa : Gipuzkoako Foru Aldundia, Kultura, Turismo, gazteria eta Kirol Departamentua, 2018)
Ahozkotasuna da narrazio honetako balio handienetakoa. Gaurko idazlearentzat eredugarria da ahozko erregistrotik hurbil dabilen kontaera hau, era miresgarrian lotzen baititu naturaltasuna, ulergarritasuna eta eraginkortasuna. Egungo nazioarteko panoraman gailentzen den nobela mota kontuan hartuz gero, ezusteko gaurkotasuna ezartzen ahal diogu liburu honi: "ez fikziozko" baten aintzinean geundeke.
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra) -- Kontakizun pertsonalak; Espainia -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra) -- Kontakizun pertsonalak; Helduentzako Literatura