Gerrateko ibilerak / Iñaki Alkain, Antonio Zavala ; [egokitzapena, Xabier Andonegi, Pello Esnal ; marrazkiak (azalekoa eta barrukoak), Begoña Durruty] - Alkain, Iñaki 1917-1971 (Hauspoa Liburutegia, 2018)
Ahozkotasuna da narrazio honetako balio handienetakoa. Gaurko idazlearentzat eredugarria da ahozko erregistrotik hurbil dabilen kontaera hau, era miresgarrian lotzen baititu naturaltasuna, ulergarritasuna eta eraginkortasuna. Egungo nazioarteko panoraman gailentzen den nobela mota kontuan hartuz gero, ezusteko gaurkotasuna ezartzen ahal diogu liburu honi: "ez fikziozko" baten aintzinean geundeke.