Biziraupenerako zaintza : Hernaniko inudeak 1900-1944 / [egilea] Amaia Rodríguez Oñatibia ; [zuzenketa, Urko Apaolaza Ávila] - Rodriguez Oñatibia, Amaia (Hernaniko Udala, Berdintasun Arloa, 2019)
Lan honek XX. mendeko inude hernaniarren historia ezgutzea du helburu. Zehazki, haur abandonatuen edoskitze eta zaintzaz arduratu ziren inudeen historian sakontzea da xedea. Hernaniko Udalak eta Berdintasun Kontseiluak emakumeen historia berreskuratze bidean sustatutako 4. ikerketa bekaren emaitza da, hain zuzen.