Errebelde 50 bider - Orcasitas Vicandi, Maria; Perales Fdez. de Gamboa, Andrea; García Mardones, Ángela (Donostia : Erein, 2019)
Txikitatik entzuten ditugu istorioak. Gazteluetan dauden printzesen istorioak, umeak jaten dituzten sorginenak... baina sarri askotan beren komunitatean eta komunitatearentzako lan egin duten emakumeen historiak falta zaizkigu. Emakume hauek historia aldatzera iritsi dira beren aurkikuntza, erronka eta pentsatzeko eta egiteko era iraultzailearekin. Liburu honetan, komunitatean bizi eta pentsatzen duten emakume borrokalari, ausart, eraldatzaile eta langileen historiak kontatzen zaizkigu. Emakume errebeldeen historiak.
Keywords: Euskal emakumeak; Monografiak; Biografiak