Dioramak - Iturregi, Patxi (Donostia : Elkar, 2006)
Ipuingintzaren erakusleiho moduko bat da Dioramak, 66 ipuin laburrez osaturiko bilduma: pasadizo xehe eta anekdota ia ezdeusetatik abiatzen da, berariaz, apurka-apurka argumentu sendoago eta giro trinkoagoetara pasatzeko. Tartean, era guztietako istorioak: tragikoak eta komikoak, errealistak eta fantastikoak, psikologikoak eta absurdoak Denetan ere, bere marka uzten du Patxi Iturregik: idazkera doi eta dotorea, erritmoa eta tonua guztiz menderatzea, soberako hitz bat bera ere ez uztea
Hirugarren bidaiaria ; Iraganeko mintzoa ; Heroi faltsua ; Ez dago erabaki samurrik ; Zibilizazioaren balioak ; Pladurrezko zeru-sabaiak ; Ahalguztiduna ; 52 411 756 ; Urrezko orraziaren gaia ; Bizi kalitatea ; Kontratua ; The Twilight Zone ; Beti gure bihotzean ; Paper arteko maitagarria ; Amodioaren bideak ; Zer dira berri txarrak? ; Fikzioaren mendeko ; Aingeru sarraskitzailearen azken hegaldia ; Lurperatu ezin diren gauzak ; Argia, proportzioa eta alegoria ; Bizitzaz eta heriotzaz ; Nor ez da ikaratuko?. Nori ez zaizkio buruko ileak laztuko? ; Txikitako oroitzapena ; Bista laburrekoek jakin beharrekoa ; Andre mamua ; Ez dago txarrik onik ez duenik ; Arkitekturaren iseka ; Irakurtzeko grina ; Txakur ileak ; Lilura ; Indar estrainioek gobernatzen gaituzte ; Sandraren semea ; Merezi duen guztia iheskorra da ; Kontulari azkarra ; Euria itsasoaren gainera ; Umeak, maskotak eta gainerako parasitoak ; Pelatu ginen egunekoa ; Hiriaren ifrentzua ; Gauaren ispilua ; Arantza mingarria ; Senza zucchero ; Itzalen arteko itzalak ; Astearte gauetan ; Xalotasun galdua ; Zure lurralde literarioan ; Elkarte sekretua ; Parkeko artezilaria ; Alabarena ; Bertsio ofizialean ; Jainkoa eta bere sorkariak ; Beste baten aurpegia ; Zergatik niri? ; Kirnis ; Biziaren dekoratua ; Pentsarazteko jokoak ; Arkitektura minoikoa ; Casual wear ; Ez leporatu errua inori ; Mika zaharraren habian ; Diorama ; Etxeko kontuak ; Benetako mehatxuak ; Hilkutxak bezalakoak ; Bitartekariaren jokoa ; Roses never fail ; Pentsamendu magikoa
Keywords: Helduentzako Literatura