Zopak erre egiten du / Pablo Alboren testuak ; André Letriaren ilustrazioak ; [itzulpena, Arkaitz Goikoetxea] - Albo, Pablo (Txo! (Txalaparta), 2018)
Egunerokoan, helduei huskeriak iruditu arren, haurrek hamaika erronkari aurre egin behar diete; kasurako, ipuin honetan, zopa pentsaezina den tenperatura batean hartzea. Desafio horiei aurre egitea ikasketa- eta hazkunde-prozesuei lotuta dagoen errealitate bat da, eta haurraren imajinazioa da horretarako armarik onena, Pablo Alboren ipuin honek erakutsi bezala.