Zazpi antxumeak / Tareixa Alonsok, ipuin tradizionaletik abiatuta ; Teresa Limaren ilustrazioak ; [itzulpena, Arkaitz Goikoetxea] - Alonso, Tareixa (Txo! (Txalaparta), 2018)
Baziren behin zazpi antxume eta amarekin bizi ziren etxola batean basoaren erdian. Amak beti esaten zien etxe inguruan ibiltzeko jolasean, otsoa etortzen bazen ere. Egun batez, ahuntz amak atera egin behar izan zuen eta bakarrik utzi zituen; baina joan aurretik, halaxe esan zien: "Ez ireki atea inori, otsoa hor barrena ibil daiteke eta". Ipuin herrikoi hau aski ezaguna da Grimm anaien bertsioari esker, eta gure txikiek "otso maltzurrei" beldurra galtzeko ezin hobea da. Irudi epel eta originalez hornituta, irakurketa honekin gurasoak ez daudenean haurrek oinarrizko arazoei aurre egiten ikasiko dute eta haien heltze-prozesurako konfiantza irabaziko dute.