Zuloan : bidaia bat AHT eta lan-esplotazioan barrena - Apaolaza Ávila, Urko; Manu Robles-Arangiz Institutua Fundazioa ([S.l.] : Komunikazio Biziagoa ; [Bilbo] : Manu Robles-Arangiz Institutua, 2017)
Abiadura Handiko Treneko obretan barrena ibili da Urko Apaolaza ARGIAko kazetaria, ELA sindikatuarekin batera. Hesi laranja gurutzatu eta hor ondoan daukagun lan-esplotazioaren azpimundu batekin egin du topo: ordua 6 euro kobratzen duten beharginak, gaueko bidaia arriskutsuak, Gizarte Segurantzari iruzurra... Lehen eskuko dokumentazio eta testigantzekin, liburu honek erakusten du Euskal Y deiturikoan teoriak eta errealitateak askotan ez dutela bat egiten.
Keywords: Lan baldintzak; Abiadura Handiko Trena -- Euskal Herria; Trenbideak -- Eraikitzea; Monografiak