Arroza eta tinta / Patxi Zubizarreta ; irudiak, Alfonso Abad ; [proposamen didaktikoa, Teresa Soler Cobo] - Zubizarreta, Patxi (Balioen txanda (Erein), 2006)
Malenen amona atzerritarra da, eta ez du hiria ezagutzen. Gainera, ez du ongi ikusten, kataratak dituelako. Nola moldatuko da ilobaren bila eskolara joateko? Eta etxera itzultzeko? Istorio honek oinezko eredugarria izaten irakatsiko dizu.