Eguzkilore / Antton Kazabon ; azaleko irudia, Jesús Sotés - Kazabon, Antton (Sail urdina (Begiko), 2018)
Maite kuttun bera duten bi bihotzen arteko liskarrak aurkituko dituzu istorio trumoitsu honetan. Behinola erromatarrek Oiartzoko meatzeetan burdina ateratzen zuten, baina Trumoi, euskaldun gaztea, ez zen haien laguna. Batez ere, Klaudio erromatar gaztea gorrotatzen zuen, biek maitatzen baitzuten neska euskaldun bera: Eguzkilore. Noraino iritsiko ote dira Eguzkiloreren maitasuna lortzeko?