Pello eta otsoa / Sergei Prokofiev ; egokitzapena eta irudiak, Ayesha L. Rubio ; [itzulpena, Joseba Santxo Uriarte] - López Rubio, Ayesha (Sail berdea (Begiko), 2018)
Irudi ederrez apaindutako ipuin hau adiskidetasunaren eta begirunearen aldeko kantua da. Egun batean, goizean goizik, Pello bere etxearen aurreko zelaira irten zen. Hantxe ikusi zituen ahatea, txoria, katua... bai eta otso gris ikaragarri bat ere! Pellok aurre egin zion otsoari. Baina zer gertatu zen gero?