Hik hasi 237 : inklusioa (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Goi mailako harremanak goi mailako heziketarako. -Albisteak. -Gai nagusia: Inklusioa eskolan eta... gizartean. -Elkarrizketa: Rocio García Carrión. "Zientifikokii probatuta dagoen pedagogia bat erabiltzen ari garela esaten diegu familiei, benetan horrela ez denean" -Esperientziak: "Altsasuko BHI ikasleen ahozkotasun-gaitasuna lantzeko proiektua." -Ekarpenak: Errealitate birtualaren eta simulagailuen erabilera Lanbide Heziketan. -Galdeidazu: Iñaki Sanz-Azkue. "Zergatik da interesgarria urmaelak egitea ikastetxeetan?; Zein aukera eskaintzen dituzte?" -Argitalpenak -Proposamena: Mahashakti yoga eskola -Atzeko atetik: Zigor Iturrieta
2019/03/28
2019/03/28
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2019/03/28
Keywords: García Carrión, Rocio -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Inklusioa; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak