Euzko Jaurlaritzaren funtsa (1936-1979) : historia eta edukia / Leyre Arrieta Alberdi ; [euskarazko itzulpena, Itzultzaile Zerbitzu Ofiziala] - Arrieta Alberdi, Leyre (Euskadiko Artxibo Historiko Nazionalaren argitalpenak, 2011)
Argitalpen honek Euzko Jaurlaritzaren Funtsaren (12 sail eta 6 ordezkaritza) historia, antolamendua, dokumentu motak eta edukia jasotzen ditu. 2009. urtera arte Abertzaletasunaren Agiritegian gordeta egon zen Euzko Jaurlaritzaren Funtsaren historia eta edukiari buruzko analisiaren emaitzak batzen dituen argitalpena. Funtsaren beraren bilakaera aztertzen da baita funtsa antolatzeko erabilitako irizpideak, bere dokumentu-motak eta edukia ere.