Udalekua, hura lekua! - Santisteban, Karlos; Morente, Enrique (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2006)
Nire lagun gehienak noiz edo noiz udalekuren batean egonak ziren eta niri inbidia apur bat ematen zidaten. Horregatik aurten udalekuetara joan nahi nuela esan nien gurasoei. Hasieran ezetz esan zidaten. Baina gero, nire lagun onena den Aitor ere joatekoa zenez, haren aita-amek nireekin hitz egin eta konbentzitu egin zituzten. Irten behar genuen egunean urduri xamar nengoen, batez ere, gurekin nor eta Argia joango zelako. Zirrara berezia nabaritzen nuen bihotzean...
10 urtetik aurrera (Berdea)
Keywords: Adiskidetasuna; Udalekuak; Oporrak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak