Kezko bola batek itoak birikak - Elustondo, Miel Anjel (Tafalla : Txalaparta, 2019)
Zerk eraman zuen Helena Tiucalerat? Nor zer Amerika izeneko kubatarra? Zergatik elkartu ziren 3.546 arima bertzerik ez zuen Guatemalako herri txiki hartan? Eta Ñana, nor zen Ñana? Nolatan bukatuko zuten Ñanak eta Helenak Iruñean? Zer galdu zitzaion Garbiñeri Dakotan, Pine Ridge lakoten erreserban? Zerk lotzen zuen Johnny Douglas Euskal Herriarekin? Eta On Jaime? Zer darabilkio On Jaimeri buruan? Gurutzatzen diren bideak eta gurutzatzen diren munduak. Latinoamerikatik Nafarroako geografia, bertzeak bertze, zeharkatzera eramanen gaituen istorioa da honakoa. Euskara, literatura, sikarioak, ustelkeria... giro beltzezko eleberri eder askoan. -Amerika, zenbat balio du inoren biziak Tiucalen? -galdegin dio emakumeak. Eta Baztanen?
Euskal Herrian literatura beltza sustatzeko I. (H)ilbeltza bekaren irabazlea
Keywords: Helduentzako Literatura