Goizuetako ezkongabeak / Gotzon Garate - Garate, Gotzon (1934-2008) (:Leopoldo Zugaza :Bizkaiko Aurrezki Kutxa, 1981)
Goizuetako ezkongaiak irakurtzen hasi eta bukatu arte ez duzu asper-unetxo bat ere izango; hain da atsegin eta kilikagarri. Goizuetara deitzen dute Jon Bidart detektibea eta berak uste baino korapilo estuagoetan sartu beharra izaten du. Haria jakingarri eta ongi loturik dator. Hizkuntza bizia, zaintsua, joria darabil Garatek. Zere euskera landu eta irakurtaldi iratzargarria igarotzeko, aukerakoa duzu polizia eleberri hau.