Arbi eta denboraren makina / egilea, Iker Burguera ; ilustratzailea, Tony Ganem ; ipuina, Emma Flemming, Iker Burguera ; software garapena, EducaReality - Burguera, Iker (Iker Burguera, 2017)
Udaberriaren hasiera da arbilandian, baina ez dago fruta berririk basoan. Arbi zaldun ausartak eta bera lagun-minak aurkitzen du zergatia: Gizakiak lantegiak eraikitzen ari dira, basoa suntsitzen eta ibaia kutsatzen ari dira.