Luka ostruka / Rachel Chaundler ; Bernardo Carvalhoren ilustrazioak ; [itzulpena, Arkaitz Goikoetxea] - Chaundler, Rachel (Txo! (Txalaparta), 2018)
Luka ostrukak buztan eder-ederra dauka. Gauez, buztana ez zapaltzeko, burua lur azpian eta buztana kanpoan egiten du lo. Goiz batez, esnatzean, lepoa luzatu, eta ezin du burua mugitu. Luka ostrukak hankak astintzen ditu, belaunak biltzen, buztanari eragiten dio, tira egiten du, tira, eta tira... baina burua harrapatuta dago eta ez da mugitzen. Askatu nahi badu, laguntza eskatzea beste aukerarik ez dago.