Lokartutako arbitroen misterioa / Roberto Santiago ; Enrique Lorenzo-ren irudiak ; [hizkuntza-aholkularitza, Maitane Ugarte, Bakun Itzulpen Zerbitzuak] - Santiago, Roberto (Futboleroak (Ikasmina), 2017)
7ko futboleko Soto Alto taldea ez da eskolako futbol-taldea bakarrik, askoz gehiago da. Itun bat egin dugu gure artean: ez gaitu ez ezerk ez inork bananduko. Inoiz ere ez. Beti jokatuko dugu elkarrekin. Gertatzen dena gertatzen dela ere. Horregatik, gauza hura gertatu zenean, zeozer egin behar genuen, ezinbestean. Gure ikertzaile-tresneria prestatu... eta abentura handi bati ekin genion. Horretarako gara-eta... futboleroak!