Abuztua eta elur egiten zuen - Gaztanbide, Iban (Bilbao : Desclée de Brouwer, 2006)
Abuztuan bageunden ere elur egiten zuen. Elur zuria, elur hotza, elurra bai, elurra. Guzti-guztiok irrifarre disdiratsu eta luzea geneukan, baita helduak ere. Goiz zoragarri horretan gure auzoko ume guztiok etxetik arineketan atera ginen harriturik ikusteko zelan malutaz maluta teilatu gorriak, kotxeak, mendi berdeak eta ho ndartza! Zuriz margozten ziren. Ipuin baten barruan geundela zirudien, bai, magikoa, sinestezina. Abuztua eta elur egiten zuen!
6 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Elurra; Fantasia; Haur eta Gazteentzako Literatura