Tristeak kontsolatzeko makina : (ipuinen ferian) - Lertxundi, Anjel; Olariaga, Antton (Donostia : Erein, 1981)
Liburu honetan biltzen diren ipuinek kontsolatzeko makina batek bezala funtzionatzen dute irakurlea triste dagoenean, irakurlearen irribarrea sortuz, haren irudimena bizkortuz, bizipoza eskura jarriz. Hizkeraren bizitasunak, ipuinotako situazioen orijinalitateak eta pertsonaien indarrak berehala harrapatuko du irakurlea, pertsonaiekin bat eginez eta kontsolatzeko makina baten asmatzaile, argazki makina xelebre baten jabe nahiz garatxo nardagarri batengandik iheslari bihurtuz.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Absurdoa; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak