Zaldiaren jokoak : xakeen historia bat - Angulo Martin, Patxi; Lizasoain, Markel; Bidera Zerbitzuak (Donostia : Patxi Angulo Martin, 2018)
Liburu honetan, xakeen ibilbidea erakutsi nahi dizugu, bai historian zehar bai munduan zehar. Xake-txapelketek xake mot bakar bat bultzatu dute azken mendean. Hala ere, beste xake asko jokatu izan dira eta jjokatzen dira gaur egun munduan. Espero dezagun aberastasun hori ez galtzea.
Bibliografia: 209-211 or. Aurkibide alfabetikoa: 213-231 or.
Keywords: Xakea -- Historia; Monografiak