Tretatxu lapurren gobernadorea : XVIII. mendeko bandolero, gaizkile eta heroia - Ortega, Hektor (Donostia : Txertoa, 2018)
XVIII.mendeko Bizkaiko bandolero ahaztu baten biografia zirraragarria jasotzen du liburu honek. Bautista Landa Tretatxu (1716-1761), lapurra izan zen; baina ez edonolakoa. Legez kanpo karrera laburra egin arren (1751-1753), auzitegietan milaka orrialde idatzi zituzten haren kontrako salaketa eta frogekin
Bibliografia: 237.-244. or.
Keywords: Tretatxu -- 1716-1761; Bidelapurrak; Monografiak; Biografiak