Agindua zor / Joxe Aierbe ; argitalpena, Joxemari Iriondo - Aierbe Iraola, Joxe (Auspoa Liburutegia (Sendoa), 2008)
Eragin handia izan zuen gure aita zanak neregan, bai. Eragin aundia bertso-munduan eta batia euskera gauzetan ere. Baiña esan bearra daukat, bai aitona eta, batez ere, gure ama zanak izan zutela zerikusirik onetan, aitona bertso zaar kantari asper eziña eta ama bertsozale amorratua zalako. Eta batipat famili arteko jai eta bilkura berezietan bera asten zan ziirikatze, "Zer, gaur ez al dezute bertsorik kantatu bear ala?" esanez.