Egunaren hondarrak - Ishiguro, Kazuo; Apalauza Ollo, Amaia; Roque Eguzkitza, Iñigo (Donostia : Elkar, 2018)
Maiordomo perfektua da Stevens: itzal bat bezain isil eta diskretua, beti jaunaren esanetara, egoerarik larrienean ere lasai eta eraginkor. Jaun handien zerbitzari leial izatean datza haren handitasuna, eta hamarkada luzetan horretan jardun izanak ematen dizkio bere bizitzari zentzua eta harrotasuna. Aspaldi luzean ez bezala egun libre batzuk dituela eta, lankide izandako Kenton andereñoari bisita egitea erabakiko du, eta bere bizitzari errepasoa egiteko baliatuko du bidaia.
Jokin Zaitegi Itzulpen Saria 2017
Keywords: Helduentzako Literatura