Hik hasi 235 : Seaskak 50 urte (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Benetako parte-hartzearen adibide bat dugu Seaskan -Albisteak. -Gai nagusia: Seaska Iparralde osoaren proiektu kolektiboa -Elkarrizketa, Edu Apodaka: "Nire utopia egungo eskola desagertzea. Gizarte bizitzatik aparte dagoen sistema moduan desagertzea eta gure bizitzan integratzea" -Ekarpenak: "D ereduan euskara berpiztu nahian" -Pedagogo sortzaileak: Elbira Zipitria -Galdeidazu, David Hortigüela: "Nola erabili ebaluazio hezigarria eta partekatua Gorputz Hezkuntzan?" -Argitalpenak -Proposamena: Topic Txotxongilo Zentroa -Atzeko atetik: Lierni Altuna
2019/01/16
2019/02/07
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2019/02/07
Keywords: Apodaka Ostaikoetxea, Eduardo -- Elkarrizketak; Iparraldeko Ikastolen Elkartea; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak