Hik hasi 234 : espazioak (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: EAEko Hezkuntza Lege proposamenaz -Albisteak. -Gai nagusia: Espazioak eta erlazioak -Elkarrizketa, Paulina Bánfalvi: "Zerbait sortzailea izango bada, ez du soilik berritzailea izan behar, horretaz gain erabilgarria izan behar du" -Ekarpenak: "Zirkulu polarraren koadratura" liburuaz -Pedagogo sortzaileak: Jonh Dewey -Galdeidazu, Nekane Lekuona: "Zer landu dezakegu gelan minbizidun ikasle bat badugu?" -Argitalpenak -Proposamena: Alabazan ipuin kontalariak -Atzeko atetik:Bea Salaberri
2018/12/12
2019/02/07
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2019/02/07
Keywords: Bánfalvi, Paulina -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak