Hik hasi 233 : ebaluazioa (Lasarte-Oria : Xangorin, 2018)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Eskolek ahalmen handia dutelako -Albisteak. -Gai nagusia: Ebaluazioa -Elkarrizketa, Iñaki Alonso: "Egoera ekonomikoaren ondorioz, familia batzuetako seme-alabei euren garapenerako aukerak ari zaizkie murrizten" -Esperientziak: Kontxa naturagunea -Pedagogo sortzaileak: Ramon Flecha -Ekarpenak: Gure esperientzia SKOLAEn; berdintasunerako hezten -Galdeidazu, Zer erakarpen egiten du judoak? -Argitalpenak -Proposamena: Komunikazio Ez Bortitzaren gida eta app-a -Atzeko atetik:Ana Urrutia
2018/11/12
2018/11/30
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2018/11/30
Keywords: Alonso, Iñaki -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Ebaluazioa eta Hobekuntza; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak