Kutsidazu bidea, Ixabel - Sagastizabal, Joxean (Irun : Alberdania, 2008)
Umorea da eleberri honen ardatza. Umorea literatur tratamendu egokiz egina, estilo arinez, generoaren arauekiko berritzaile, eta beste berezitasun garrantzitsu batekin: arrakasta. Giharren bat ukitu izango du liburu honek euskaldun berri edo zaharberrituen gorputzean, nork bere burua identifikatua sentitzeraino pasarteren batean edo bestean. Izan ere euskal belaunaldi baten ispilu konplexurik gabea da Kutsidazu bidea, Ixabel.
Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza izan du liburu honek
Keywords: Helduentzako Literatura