Txankarta : itzalean geratu zen maisua - Agirre, Joxean (Itziar-Deba : Andutz Kultur Taldea, 2011)
Joxean Agirre idazleak Antonio Buenetxea 'Txankarta' (Itziar, 1922-2001) soinujoleari buruzko liburua osatu du: Txankarta. Itzalean geratu zen maisua (Andutz kultur elkartea). Hogei bat laguni egindako elkarrizketak bildu ditu liburuan Agirrek, erreportaje formatuan. 'Txankarta'ren seme Inaxiok, bestalde, aitaren piezarik esanguratsuenak CD batean jaso ditu. Liburu-CDa Donostian aurkeztu zuten atzo, eta etzi Itziarren aurkeztuko dute, Erromeria Egunaren bezperan.
Keywords: Txankarta -- (1922-2001); Monografiak; Biografiak