Odei guztien azpitik - Zendoia, Nikolas; Esnal, Pello; Gipuzkoa . Foru Aldundia . Kultura eta Euskara Departamentua ([Tolosa] : Auspoa ; Donostia-San Sebastián : Gipuzkoako Foru Aldundia, 2017)
Nere aurreko iru liburuen senidea da laugarren au. Izenburua asmatzen ez zegoen zailla. Emengo bertsoetan danetik dago. Batzuk, an-emengo sariketetara bidaliak ditut. Sarituak era badira tartean; saritu gabeak ere bai; auek geiago. Beste sorta batzuk etxerako eta lagunarte-girorako egin nituen. Auek beren saria badute: umorearen saria gutxienez, eta ez da txarra. Nere idazlanetan, umore-punttuaren islada zaindu nahi nuke. Danak batera ikusita, naiko uzta koloretsua osatzen dutelakoan nago. Aurrez esker on, bertsozale. On dagizula. Bitartean, birigarroa badijoa bosgarren kabiaren bila.
Keywords: Helduentzako Literatura