Ondorengoak jakin dezaten : bertsoak / Kruz Azkarate ; [trankrizpzioa, Joxemari Iriondo] - Azkarate, Kruz (1916-2008) (Auspoa Liburutegia (Sendoa), 2009)
Betidanik ezagutu dut gure aittitta okin eta errotari; eta, nahiz eta denborarekin hau asko aldatu den nire haren lehenengo oroitzapena, irinez beteriko txapela buruan, kuadrozko alkandora eta mahonezko prakak soinean, eta oinetan alpargatak zituen gizon bat bezala etortzen zait burura. Ez zuen, ba, amamak haserrealdi gutxi hartzen aittitta laneko arropa horiekin kalera ateratzen zenean! Baina berrari berdin zitzaion, eta "zer dauka, ba, horrek?" esaten zuen prakak astintzen zituen bitartean, baina inonogo irikik kendu gabe.