Ikerkuntza operatiboari begirada praktikoa ematen / Maria Begoña García ... [et al.] - García, Maria Begoña (: Udako Euskal Unibertsitatea, 2017)
Liburu hau Ikerkuntza Operatiboa ikasi nahi duen edozein pertsonari zuzenduta dago, bereziki ikasketa teknikoetako ikasleei. Ikerkuntza Operatiboa gai desberdinak elkartzen dituen nahasketa bat da, konplexuak diren eta sarritan konexio gutxi duten gaiak, alegia. Liburu honen helburu nagusia oinarrizko kontzeptuak argitzea eta alor honetako aplikazioak aztertzea da, horretarako kasu praktiko ugari erabiliz. Kapitulu bakoitzean ebazpen-metodo desberdinak azaldu eta metodo bakoitza garatzeko kasu praktikoak planteatzen dira. Ariketa praktiko horiek aztertu eta ebatzi egiten dira, eta ebazpena ahalbidetzeko, sarritan, EXCELek duen Solver tresna edota PHPSimplex programa erabiltzen dira. Bukatzeko, ebazpena lortu ondoren, lortutako emaitzak aztertu eta ondorioak ateratzen dira."Ikerkuntza Operatiboari begirada praktikoa ematen" izeneko liburu hau irakurlea Ikerkuntza Operatiboaren mundu zabalean sartzean hari gidaria izatea espero dugu.