Inor ez delako profeta bere mendean : Gabriel Aresti egunean - Amezaga Etxebarria, Asier (Donostia : Erein, 2018)
Gabriel Aresti behin eta berriro azaleratzen den poeta dugu. Bere izenaren eta poemen errepika eta errepliken gaineko hausnarketa plazaratzen du saiakera honek. Denboran atzera eta aurrera eginez, hainbat gertakizunen arteko mapa zabaltzen du. Horretarako, Arantzazuko Batzarra, Gernikako bonbardaketaren 50. urteurrena, Euskaldunon Egunkariaren itxiera, Guggenheim Museoa edota Bilboko Aste Nagusia bezalako uneak eta guneak ditu hizpide.
Bibliografia: 195.-211. or.
Bilboko Udaleko Miguel de Unamuno XVIII. Saria
Keywords: Aresti, Gabriel -- (1933-1975) -- Kritika eta interpretazioa; Euskal literatura -- Historia eta kritika; Saiakerak