Saharako itsasoa - Gallastegi, Lur; Eiguren, Aritz (Donostia : Elkar, 2018)
Haizearentzat uda berezia izango da hau: batetik, gurasoak elkarrekin haserre dabiltzala-eta, nor bere aldetik joango dira oporretan, eta bera izeba Eneritzen etxean geratuko da. Bestetik, izeba Eneritzek Saharako lagun batzuen alaba ekarriko du etxera uda-pasa: Souhaila. Ez da erraza izango Souhaila eta Haizearen arteko harremana, hasieran. Ohitura berriak ikasi beharrari urruntasuna, inbidiak eta abar erantsiko zaizkio. Beste aldetik, baina, zailtasun horiek guztiek lotura estu bat ere sortuko dute neskato bien artean, luzaroan irauten dutenetakoa.
10 urtetik aurrera (berdea)
IX. Mikel Zarate Haur Literatura Saria
Keywords: Adiskidetasuna; Kultura-aniztasuna; Saharar errefuxiatuak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Mendebaldeko Sahara -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak