Barrez lehertzeko moduko istorioa / Barbara Cantini ; [itzulpena, Mari Eli Ituarte] - Cantini, Barbara (Mortina (Mezulari), 2018)
Mortina neskatoa da, baina ez besteak bezalakoa: neska zonbia da. Villa Dekadenten bizi da izeko Angustias eta beti berarekin dabilen Betilunekin, bizirik edo hilda dagoen jakitea zaila den txakurrarekin batera. Mortinak bere adineko lagunak izan nahiko lituzke, haiekin jolastu eta ondo pasatzeko, baina izekok ez dio uzten besteen aurrean agertzen; izan ere, jendea ikaratuko luke. Halako egun batean ezusteko aukera du: Hallowen jaia! Mortinak ez du mozorrorik behar... Baina zer gertatuko da gainerako umeak Mortinak mozorrorik ez daramala jabetzen direnean?