Ahozko komunikazioa irakastea : norabide bat ahozko hizkuntzaren argitan / [egilea] Josune Zabala Alberdi ; [koordinatzailea, Olatz Bengoetxea Manterola ; ilustrazioak, Iñaki Gonzalo Erro (Wentxi)] - Zabala Alberdi, Josune (Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2018)
2010etik 2014ra Tolosako ikastetxe guztietan gauzatu zen ikerketa bat Tolosako udala, Gipuzkoako Foru Aldundia eta Eusko Jaurlaritzaren laguntzarekin. Ikerketa horrek Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzan ahozko hizkuntza lantzeko materialetan eta irakasleen esku-hartzean begirada jartzen zuen. Lanketa hartatik ateratako ondorioetan oinarritzen da liburu berri hau eta eskola sistema osoari begirako ekarpenak egin nahi dizkio; Haur Hezkuntzatik hasi eta Batxilergoraino, hain zuzen. Ahozko hizkuntzaren irakaskuntzan murgildu nahi duen irakaslearentzako zuzendutako liburua da, bereziki. Ikasgelan, ahozko hizkuntza ere irakatsi nahi duenari proposamena egiten zaio. Azalpen teorikoak, irakaste gomendioak eta ariketak tartekatzen dira. Josune Zabala da liburuaren egilea eta Olatz Bengoetxea koordinatzailea.