Gure oroitzapenak : poema musikatuak - Sarrionandia, Joseba; Mutuberria, Maite; Azkarraga, Anjel (Matxitxa); Valdés, Anjel (Donostia : Elkar, 2018)
Joseba Sarrionandiaren testuek eta bertako iruditeriak euskal jendearengan utzi duten arrasto sakona jaso nahirik, hainbat musika-taldek eta bakarlarik egindako 32 kanta bildu dira Gure Oroitzapenak izeneko disko-liburu honetan. Batetik, iurretarrari, 1983an hasi eta gaur arte, 35 urteotan grabatu dizkioten 150 kanta inguruko sortatik abesti eta musikari enblematikoenak hautatu dira. Bertan dira Mikel Laboa, Ruper Ordorika, Iker Goenaga, Ken Zazpi, Imanol, Oskorri, Gontzal Mendibil, Eñaut Elorrieta, Izaki Gardenak, Fermin Muguruza, Alaitz eta Maider, Gose, Andrea Ulloa eta Igor Arzuaga, Berri Txarrak... Bestetik, proiektu honetarako berariaz sortu eta grabaturiko kantak daude, egungo artista esanguratsuenen eskutik: Anari, Audience, Zea Mays, Mikel Urdangarin, Rafa Rueda, Amorante, Mursego, Jexuxmari Lopetegi, Beñat eta Julen Achiary, Libe, Iñigo Muguruza eta Andoni Basterretxea, Mice, Xendarineko Ahizpak, Angel Katarain. Testu zahar eta berriak, kantari beterano eta gazteak, estilo eta estetika askotakoak, Joseba Sarrionandiak belaunaldi desberdinengan esanahi eta gogoetagai berriak sortzeko duen ahalmenaren erakusgarri.
CD 1. Hegazti herrariak / Xendarineko ahizpak. Sorterriko koblak / Mikel Laboa. Enbaxadore hodeiertzean / Ruper Ordorika. Lagun izoztua / Anari. Sorlekuaren kanta / Iker Goenaga. Gaueko argiak / Ken Zazpi. Aldaketarik aldaketa / Imanol. Azkenengo trena / Andrea Ulloa & Igor Arzuaga. Oroimeneko portua / Mikel Urdangarin. Galtzetan gordetzeko koblak / Ruper Ordorika. Gure oroitzapenak / Libe. Lili bat / Audience. Biolin musikaz / Oskorri. Paisaia intimoa / Jexuxmai Lopetegi. Badakizu zer den gure herria? / Gontzal Mendibil. Tren luzea / Eñaut Elorrieta. Oroitzen zaitudanean, ama / Mikel Laboa. -- CD 2. Martin Larralde / Ruper Ordorika. Besamotzaren besoa / Eñaut Elorrieta. Zintzilik / Zea Mays. Ene begiek / Izaki Gardenak. Eguraldi lainotsua hiriburuan / Fermin Muguruza. Ez dizut esango / Alaitz eta Maider. Hokusairen olatua / Rafa Rueda. Errua / Gose. Nao es tu facultad de sentir / Beñat eta Julen Achiary, Mikel Artieda & Joseba Irazoki. Bizitza heldu da eta zure begiak ditu / Hiru Leike + Iñigo Muguruza + Andoni Basterretxea. Aspaldian utzitako zelda / Berri Txarrak. Thriller / Musergo. Ez diren gauzak / Mice. Leihoa / Amorante. Ikaroren erorketa / Angel Katarain
Keywords: Kantak -- Euskal Herria; Poesia; Helduentzako Literatura; Audioak